MheenparkNormandie2v.reismee.nl

Mont st Michel

Om 8 uur precies vertrok de bus met alle Franse, Duitse en Nederlandse leerlingen. Inmiddels lijkt iedereen gewend te zijn aan het reizen met de bus en ging het uurtje naar Mont st Michel snel voorbij. De Franse leerlingen zijn door hun enthousiaste docent Daniel al meerdere keren mee genomen naar dit prachtige klooster. We konden door een achteringang het klooster in om zo de toeristen te ontwijken en eenmaal binnen kregen we een 1e graads introductie van een medewerker. Door de voorkennis van de Franse leerlingen werden onze leerlingen ook een beetje op sleeptouw genomen tijdens de opdracht in de verschillende kapellen en verblijven van het klooster. Wat een schitterend gebouw en het uitzicht vanaf de berg was al even spectaculair. Wisten wij veel dat de echte attractie nog moest beginnen.,,

Na de lunch, gingen ineens de schoenen uit en werden de spijkerbroeken zo hoog mogelijk opgerold. We gingende baai in. Het was eb en we keken uit over ongeveer 10 kilometer zand enslik terwijl er een paar uur daarvoor nog zee was geweest. Het werd een geweldig avontuur waarbij we onze gids goed in de gaten moesten houden. Hij gaf duidelijk aan hoe er gelopen moest worden en waar we zeker niet stil mochten staan.

Tijdens deze tocht hebben de leerlingen onderzoek gedaan naar zoutminnende planten en daarmee werd het nuttige met het aangename zeker verenigd. (zie spreuk meneer Stapert, van gisteren)

Bij terugkomst was er een borrel voor alle gastouders aangeboden door school. Het was erg gezellig en de leerlingen hebben onderling nog enkele potjes tafeltennis en voetbal gespeeld.

Morgen hebben we weer een lange reis voor de boeg.We zullen kunnen terugkijken op eenhele mooie, gezellige, leerzame en avontuurlijke week in Normandië!

Reint

Het was erg leuk om op deze manier jullie "schoolreisje" te volgen. We zijn benieuwd naar jullie verhalen.
Goede reis terug naar Apeldoorn.

miranda Laernoes

Bon Voyage! Heel erg bedankt dat jullie ons ook een beetje op sleeptouw hebben genomen met jullie Franse avonturen. Het was bijzonder en vooral erg leuk jullie te volgen!