School en theater in Vassy
Vandaag kwamen we allemaal om 8:00 bij school aan. Sommigen te voet, anderen met de schoolbus. Eerst hebben we even ervaringen uitgewisseld over de eerste nacht in het gastgezin. Sommigen konden goed met Engels uit de voeten, anderen hebben zich goed gered met Frans! Na de mentorles hebben we kennismakingsspelletjes gedaan om de namen te leren. Dat was lastig met zoveel Franse namen! Na de pauze hebben we ons opgesplitst in twee groepen: één groep ging geocachen in de omgeving van school en de andere groep ging een videoanimatie maken met klei-poppetjes.
Om 12:00 hebben we een echte Franse lunch gehad op school: heel anders dan onze boterhammen tussen de middag. Na de lunch hebben we de activiteiten omgewisseld. Om 15:00 hebben de leelringen in gemixte groepjes de zin 'Vrijheid is voor ons...' in vijf verschillende zinnen afgemaakt, vertaald en getekend op een papier. Deze papieren vormen een geocache die we morgen samen gaan neerleggen In Arromanche.
Om 16:00 vertrokken we richting theater om het toneelstuk voor te bereiden. Men had het theater al helemaal speciaal voor ons omgebouwd. We hielden een eerste doorloop en die viel een beetje in het water, we moesten wennen aan de grote zaal. De generale verliep perfect, vaak een voorbode van een voorstelling die niet goed zou lopen maar.... de echte voorstelling verliep PERFECT! De leerlingen hebben nog nooit zo goed gespeeld. Het publiek was erg onder de indruk van het werk dat mevrouw Lai met de leerlingen had voorbereid. Na de voorstelling lieten de Duitse leerlingen hun hoorspel horen en lieten de Franse leerlingen twee filmpjes zien. Om ongeveer 22:00 ging iedereen weer mee met het gastgezin.
Hallo 2V+ en MMI en LWI en TGR,
Mooi verslag, goed te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben en dat het goed gaat! Ik volg jullie met plezier.
Groeten
CAD
Hallo Vassy-gangers!
Ik ben wel heel benieuwd in welk opzicht de lunch anders was dan de boterhammen die wij gewend zijn.....Dat zou kunnen verklaren waarom de Franse leerlingen vorig jaar nauwelijks van onze lunch hebben gegeten.
Gaaf dat de voorstelling zo goed verliep!
Doe maar vast de groeten aan Vassy, ik mag volgende week naar dit mooie (?) Franse oord afreizen.
Geniet ervan,
MML
Ziet er leuk uit allemaal!!
Ik zal dat toneelstuk ook wel willen zien! Of er in mee spelen?!?
Leuk dat geocache!!
Groetjes Juliete
Ik ben ook benieuwd naar de kleianimatie en het toneelstuk!!