MheenparkNormandie2v.reismee.nl

Dag 2e WO

Hallo,

Na gisteren lijken de leerlingen al prima te wennen aan elkaar. Tijdens de busrit naar de Duitse en Engelse begraafplaatsen moesten leerlingen met verschillende nationaliteiten naast elkaar plaats nemen. Al snel waren er verschillende sociale uitwisselingen over alles wat pubers bindt en de docenten zaten er tussenin(!)

Aangekomen op de Duitse begraafplaats hebben de Nederlandse leerlingen rozen gelegd en konden ze beginnen aan een gezamenlijke opdracht. De Amerikaanse begraafplaats was erg indrukwekkend door zijn omvang. Gelukkig hebben bijna alle leerlingen het graf van de gekozen soldaat terug kunnen vinden. Na de begraafplaatsen hebben we gepicknickt in Arromanche. Hier hadden we uitzicht op een deel van de oude kunstmatige haven die door de geallieerden is aangelegd. Na de lunch en ijsjes zijn we met de hele groep naar het hoogste punt gelopen en hebben gezamenlijk de zelfgemaakte geocache verstopt. In de cache hadden de leerlingen gisteren een verzameling uitspraken en afbeeldingen verzameld over wat voor hen vrijheid is.

Misschien was het meest indrukwekkende deel van de dag het bezoek aan het Méorial in Caen. Het was een erg groot en druk museum. Onze grote groep werd gesplitst . Samen met de eigen docenten zijn we door de tentoonstelling gelopen om uiteindelijk uit te komen in de filmzaal. Hier werd een korte film over D-Day vertoond met echte beelden uit die tijd. We werden er stil van.

Bij thuiskomst stonden de gastouders te wachten en ging iedereen moe en vol indrukken mee naar huis.

Morgen volgen we wat lessen. We zijn erg benieuwd!