Een dag werken aan het strand
Na korte nacht en een echt Frans ontbijt zijn we vertrokken richting de Pont de Normandie. Tussendoor hebben we in Honfleur nog even inkopen gedaan voor de picknick. De brug was indrukwekkend. Het waaide flink maar we hadden een mooi uitzicht op de omgeving en de grote vrachtschepen die er onderdoor voeren. Helaas was de tentoonstellingsruimte dicht en moesten de leerlingen het doen met de informatie die buiten te vinden was.
Na de brug zijn we richting het strand gereden. Het gebied “Les Vaches Noires”staat bekend om de fossielen die er te vinden zijn. De leerlingen zijn meteen aan de slag gegaan en al snel vonden we tal van schatten: fossielen en zeesterren en de ingrediënten voor een maskertje(!). Binnen no time zat iedereen onder de modder. Het besef dat we ons aan het eind van de dag moesten voorstellen aan onze gastgezinnen, kwam pas later… We hebben nog even een mooi spel gedaan met blindoeken: het maken van het perfecte vierkant. Dat is nog heel lastig als je niets kunt zien!
Aan het eind van de middag hebben we ons schoongepoetst en zijn we op weg gegaan naar Vassy. Daar stonden de gastgezinnen al op ons te wachten. Na een voorzichtige kennismaking gingen alle leerlingen met hun gastouders mee naar huis.
Ha 2V+ , wat een geweldig leuk reisverslag weer! En de foto's natuurlijk, we genieten met jullie mee! Voor vanmiddag: heel veel succes gewenst met de voorstelling, maak er wat moois van met elkaar. En geniet er vooral van!!! groetjes MIranda (m. van Ids)
Leuke blog! Zijn benieuwd hoe de eerste dag met de fransen is bevallen en kijken dus uit naar het volgende verslag.
Leuk om jullie ervaringen te lezen.
Hopelijk hebben jullie de komende dagen internet-toegang, zodat we jullie kunnen blijven volgen.
Veel plezier
Wat gezellig om zo op de hoogte te blijven.
We volgen jullie met belangstelling.
Groeten Henk, Riëtta, Jeroen, Thijs en Lobke